IKE 2020

Mađarski dronovi za naše poljoprivrednike

Mađari su ministru Dediću prezentirali mogućnosti korištenja inovativnih tehnologija u poljoprivredi s posebnim fokusom na upotrebu dronova.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 16. 02. 2022. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu primio veleposlanika Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiána Pósa.

Tijekom sastanka prezentirane su mogućnosti korištenja inovativnih tehnologija u poljoprivredi s posebnim fokusom na upotrebu dronova.

''Suradnjom Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Veleposlanstva Mađarske u BiH unaprijedit ćemo rad Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona. Primjena inovativnih tehnologija poput dronova, značajno će doprinijeti preciznijoj upotrebi zaštitnih sredstava u poljoprivredi, a time i očuvanju okoliša'', rekao je ministar Dedić.

Sastanku sa veleposlanikom Pósom prisustvovali su i predstavnici mađarske organizacije IKE 2020 Asocijacije za inovativne inicijative, te predstavnici Poljoprivrednog zavoda USK.

Predstavnici Asocijacije izrazili su spremnost da Poljoprivrednom zavodu USK doniraju visoko sofisticiran dron, obuče zaposlenike Zavoda, te za potrebe poljoprivrednika izvrše demonstraciju rada već u prvoj polovici ožujka ove godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close