Donesena odluka

Ljubuški: Poljoprivrednicima 100.000 KM, smiljari oslobođeni plaćanja koncesije

Poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog će dobiti 100.000 KM za sufinanciranje troškova jesenje sjetve.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 03. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Ljubuški / Sjednica Gradskog vijeća Ljubuški

Jednoglasno usvojenim prijedlogom Odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19), poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog će dobiti 100.000 KM za sufinanciranje troškova jesenje sjetve, odnosno maksimalno 1.000 KM po korisniku, navodi Općina Ljubuški na svojoj internet stranici.

Također, istom Odlukom, koncesionari koji su zaključili Ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja oslobađaju se plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu ukoliko su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom.

Osim ove, na održanoj V. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, bilo je još 26 točaka dnevnog reda, a vijećnici su jednoglasno usvojili sve točke o kojima se glasovalo, među kojima i izvješća o radu za proteklu godinu i programe rada za ovu godinu osnovnih škola na području Grada Ljubuškog, Gradskog pravobraniteljstva Ljubuški, Dječjeg vrtića Ljubuški i Centra za socijalni rad Ljubuški.

Vijećnicima je predstavljena i informacija o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog za 2020. godinu te informacije o radu SSS Ruđera Boškovića i Gimnazije Ljubuški u protekloj godini, navedeno je iz Općine Ljubuški.

Također, jednoglasno je usvojen i prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacijskog plana „Duhanska stanica Ljubuški“ te prijedlog Odluke o organizaciji taksi prijevoza za 2021. godinu na području Grada Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close