Bespovratna sredstva

EU projekti: 3.51 milijuna KM pomoći bh. poljoprivrednicima

16 odabranih projekata predstavilo je investicije vrijedne ukupno 7,05 milijuna KM od čega će projekt EU4AGRI financirati 3,51 milijun KM.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 02. 04. 2021. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem podrške poljoprivredno-prehrambenom sektoru, Europska unija je podržala investicije 16 bosanskohercegovačkih poduzeća, obrta i zadruga s ukupno 3,51 milijuna KM bespovratnih sredstava.

Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, koji je bio otvoren od 30. srpnja do 30.rujna 2020. godine, pristigle su ukupno 74 prijave od kojih je njih 16 ispunilo propisane uvjete.

Ovih 16 odabranih projekata predstavilo je investicije vrijedne ukupno 7,05 milijuna KM od čega će projekt EU4AGRI financirati 3,51 milijun KM.

Popis korisnika koji su ispunili kriterije javnog poziva nalazi se OVDJE.

Javni poziv je bio otvoren za poduzeća, obrte/preduzetnike i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25% javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Svaki podnositelj prijave mogao je aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60,000 do 300,000 KM (bez PDV-a), te je morao osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije.

Projekat EU4AGRI će i u budućnosti nastaviti sa podrškom poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BIH te se očekuje objavljivanje novog javnog poziva za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u lipnju 2021. godine.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekt čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora i poticanje ruralne ekonomije u BiH. EU4GRI je vrijedan 20.25 milijuna  eura i financira  ga Europska unija s 20 milijuna eura, a sufinansiraju sa 250.000 eura i provode UNDP i Češka razvojna agencija (CzDA).

Projekt se fokusira na povećanje ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor i povećanje znanja i vještina poljoprivrednih proizvođača i drugih sudionika u vrijednosnom lancu, navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close