Zaštita domaće proizvodnje

Čapljina: Poljoprivrednici mirnim prosvjedom zatražili zabranu uvoza voća i povrća

Poljoprivrednici zahtijevaju zabranu uvoza krastavca, rajčice, krumpira, lubenice, bostana, paprike, paprike roge, crvenog luka, breskve, nektarine i drugih proizvoda koji se uzgajaju u Čapljini.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 05. 05. 2023. u 06:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak ujutro čapljinski poljoprivrednici organizirali su mirni prosvjed na veletržnici u Čapljini. Njihov cilj je, kako su istaknuli za Bljesak.info, zaštita domaće proizvodnje i osiguravanje prodaje domaćih proizvoda za domaće poljoprivrednike.

Poljoprivrednici zahtijevaju zabranu uvoza krastavca, rajčice, krumpira, lubenice, bostana, paprike, paprike roge, crvenog luka, breskve, nektarine i drugih proizvoda koji se uzgajaju u Čapljini u vremenskom razdoblju kada su ove kulture dostupne kod domaćih proizvođača.

Foto: Bljesak.info / Veletržnica u Čapljini

Ovaj zahtjev je potaknut činjenicom da se velike količine ovih proizvoda uvoze iz inozemstva i prodaju na veletržnici u Čapljini, što utječe na cijene i prodaju domaćih proizvoda.

''Cijene domaćih proizvoda ionako su niske, a istodobno se uvozne namirnice prodaju po višim cijenama. To je za lokalne poljoprivrednike neodrživo, jer nas prisiljava da prodajemo svoje proizvode po nižoj cijeni kako bi bili konkurentni, što ima negativan utjecaj na dobit'', rekli su za Bljesak.info.

Poljoprivrednici, dakle, traže da se zaštiti domaća proizvodnja i osigura pravedna cijena za domaće proizvode. Oni su svjesni da će zabrana uvoza ovih proizvoda utjecati na potrošače, ali tvrde da su ti proizvodi dostupni u Čapljini i kod domaćih proizvođača.

Ovaj mirni prosvjed pokazuje koliko je važna podrška domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Foto: Bljesak.info / Poljoprivrednici na Veletržnici

Uvoz namirnica može biti koristan u nekim situacijama, ali u slučaju kada utječe na prodaju domaćih proizvoda treba poduzeti mjere za zaštitu domaće proizvodnje i poljoprivrednika koji se bave tim poslom.

Poljoprivrednici u Čapljini su pokazali da su spremni boriti se za svoja prava i za pravednu cijenu svojih proizvoda.

Nadamo se da će njihov glas biti čuti te da će se donijeti odluke koje će osigurati bolju budućnost za domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close