Podrška

Žene iz Žepča skupljaju pomoć za poduzetnice iz Petrinje i Gline

Uz unapređenje ambijenta za poslovanje poduzetnica i ekonomsko jačanje žena, rade na razmjeni znanja i vještina, kao i afirmiranju pozitivnih praksi.
Gospodarstvo / Novac | 05. 02. 2021. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mjesec u Žepču je osnovan Klub za podršku poduzetništva žena u općini Žepče. Razmjena informacija, uzajamno učenje, promoviranje dobrih poslovnih priča i pomoć svakoj ženi koja želi postati poduzenica samo su neke od potreba za formiranje kluba u želji da zajedno ostvare svoje ciljeve.

Njihova prva aktivnost je skupljanje pomoći za poduzetnice iz Petrinje i Gline.

Tek što su osnovale Klub, žene općine Žepče započele su prve aktivnosti – humantirana akcija za pomoć stradalim u potresu u Petrinji i Glini. Za ovu namjenu otvoren je žiro račun, a njihov cilj je pružiti podršku ženama poduzetnicama.

''Nadamo se da će ta tako lijepa i snažna akcija biti podstrek za naš budući rad, da bude tako jednako pozitivan i jak, da ćemo pokazat naše zajedništvo i ujediniti se u tom cilju da pomognemo drugima kojima je pomoć potrebna'', kaže Dijana Jelić, poduzetnica i članica Kluba za podršku poduzetništva žena Općine Žepče, javlja FTV.

Uz unapređenje ambijenta za poslovanje poduzetnica i ekonomsko jačanje žena, rade na razmjeni znanja i vještina, kao i afirmiranju pozitivnih praksi.

Katica Pavlović u teškim životnim okolnostima, kada je ostala samohrana majka, domaćica s troje djece odlučila je suočit se s problemima i osnovati vlastitu firmu. Danas je vlasnica samouslužne djelatnosti i bavi se dubinskim čišćenjem namještaja i stambenih prostora.

''Ima prepreka, ali uz jaku volju i ciljeve koje imamo nije ništa teško'', ističe Katica.

Ovaj klub uz podršku općine Žepče, Udruženja poslovnih žena u BiH, obrtnica i poduzetnica otvorio je svoja vrata i udruženjima žena koje marljivo rade. Tako je Udruženje iz Begovog Hana, koje ima oko 60 članica, dobilo mašinu za preradu voća i povrća. Ovim će zasigurno povećati svoj kućni proračun i biti korisne članice zajednice.

''Mi žene koje živimo na selu, ovo je jedan odmor od kućnih obaveza, a ujedno i druženje. Ako i uradimo nešto korisno, još nešto zaradimo još bolje'', ističe Zumra Zgrčo, članica Udruženja žena Begov Han.

Žene su završile tečajeve krojenja i šivanja, a neke od njih su uspjele dobiti posao praveći unikatne lutke za italijansko tržište. Ekonomski snažnije žene jače se mogu oduprijeti i nasilju koje je prisutno u našem društvu i o kojem se i dalje nažalost šuti.

Kopirati
Drag cursor here to close