Livno

Svi zadovoljni Nacrtom Zakona o plaćama: Zaprimljena samo jednu sugestija građana

- Odaziv građana na raspravu je bio slab pa smo zbog toga i produljili rok za njihove sugestije i prijedloge - kazao je za Fenu ministar financija Hercegbosanske županije Draško Dalić.
Gospodarstvo / Novac | 05. 02. 2022. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno sa Zaključkom Skupštine Hercegbosanske županije, Ministarstvo financija te županije uputilo je u javnu raspravu Nacrt Zakona o plaćama i naknadama korisnika županijskoga proračuna, ali od studenoga prošle godine zaprimilo samo jednu sugestiju građana.

Javna rasprava je naime otvorena krajem studenog prošle godine, a trajat će do kraja veljače ove godine, upravo zbog slabog odaziva građana, koji mogu dati svoje prijedloge i sugestije na spomenuti Nacrt i dostaviti ih na adresu županijskoga Ministarstva financija.

- Odaziv građana na raspravu je bio slab pa smo zbog toga i produljili rok za njihove sugestije i prijedloge - kazao je za Fenu ministar financija Hercegbosanske županije Draško Dalić.

On se nada da će zadnjih desetak dana prije završetka rasprave zainteresirani ipak dostaviti više primjedbi ili prijedloga. 

Skupština Hercegbosanske županije krajem prošle godine usvojila je Zaključak kojim Nacrt Zakona o plaćama i naknadama korisnika Proračuna HBŽ može poslužiti kao dobra osnova za izradu prijedloga Zakona uvažavajući sve primjedbe i prijedloge povjerenstava i zastupnika.

Ovim zakonom se uređuju plaće i naknade izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u tijelima zakonodavne i izvršene vlasti u HBŽ, državnih službenika, namještenika i zaposlenika u tijelima državne službe Županije, pravobranitelja i uposlenim u osnovnim i srednjim školama. 

Odredbe ovog Zakona ne primjenjuju se na plaće i naknade sudaca, tužitelja jer su isti uređeni posebnim zakonom.

- Predviđeno je da se pri određivanju iznosa plaća i naknada za korisnike proračuna HBŽ primjenjuju načela; ista plaća za isto radno mjesto, transparentnost i fiskalna odgovornost - pojasnio je ministar Dalić, dodajući da se osnovica za obračun plaća utvrđuju Zakonom o izvršenju proračuna za svaku proračunsku godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close