Rezultat poskupljenja

Što mislite, koliko ćete ove godine platiti sladoled na Jadranu?

''Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati'', objašnjava prodavačica.
Gospodarstvo / Novac | 17. 05. 2022. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita u Hrvatskoj, koje su se kretale od 10 do maksimalnih 15 kuna (skoro 4 KM), što je dvostruko više nego prije par godina. 

Mnogi su u komentarima pisali da su takve cijene uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i "ugostitelji moraju preživjeti" i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.

Slobodna Dalmacija piše da su se u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada.

Od 13 za malu i 18 kuna (oko 4,80 KM) za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu je zabilježen novi rekord. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske ulice, gdje ćete platiti 16 kuna (4,10 KM) za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

''Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati'', objašnjava prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

Kopirati
Drag cursor here to close