14.084.700 KM

Široki Brijeg dobio proračun

Prihvaćanjem Zaključka, Nacrt je stavljen na javnu raspravu koja će trajati od 5. do 19. veljače, priopćili su iz Grada Širokog Brijega na svojim službenim stranicama.
Gospodarstvo / Novac | 04. 02. 2021. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega održanoj u četvrtak usvojen je zaključak o Nacrtu proračuna Grada Širokog Brijega za 2021. godinu u iznosu od 14.084.700 maraka.

Prihvaćanjem Zaključka, Nacrt je stavljen na javnu raspravu koja će trajati od 5. do 19. veljače, priopćili su iz Grada Širokog Brijega na svojim službenim stranicama.

Iz Nacrta proračuna vrijedi izdvojiti troškove prijevoza učenika u iznosu od 1.200.000 maraka čime će Grad Široki Brijeg, uz sufinanciranje Zapadnohercegovačke županije, u potpunosti preuzeti na sebe financiranje prijevoza.

Pored toga, tu su i kapitalni projekti u iznosu od oko 4 milijuna maraka koji se odnose na izgradnju vodovodnih mreža, potom pročistača otpadnih voda, rekonstrukcije lokalnih cesta, rekonstrukcije školskih objekata.

Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku kojom je utvrđena prosječna konačna građevinska cijena iz 2020. godine za 1m2 stambenog prostora u iznosu od 1.000 marka.

Usvojena je izmjena Odluke o uvjetima i načinu dodjele građevinskog zemljišta u kojoj je propisano moguće umanjenje cijene, tako da ovom izmjenom cijena se umanjuje za 60 posto za upošljavanje više od 20 djelatnika u proizvodnim djelatnostima. Ovom izmjenom se poduzetnici dodatno potiču za povećanje kapaciteta za proizvodne djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta, navode iz Grada.

Na samom kraju sjednice usvojen je i program rada Gradskog vijeća za 2021. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close