Pitanje za nadležne

HRS pita: Je li igralište i dvorište Male škole u Širokom Brijegu sigurno za djecu?

Pješački prijelaz za djecu vodi u direktnu opasnost, nema zaštitne ograde koja je bila uz prometnicu pored škole, igralište je uništeno, prednost na igralištu imaju autobusi i vozila...
Vijesti / Politika | 29. 01. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U kampanji Hrvatske republikanske stranke najavili smo kako ćemo biti glas običnog malog, zanemarenog čovjeka te kako ćemo djelovati u interesu građana i Grada Širokog Brijega'', poručuje lokalna organizacija ove stranke iz Širokog Brijega.

Foto: HRS /  Je li igralište i dvorište Male škole u Širokom Brijegu sigurno za djecu?

''Kao izabrani vijećnik HRS-a, kada je u pitanju sigurnost naše djece poslao sam službeni upit Gradonačelniku i mjerodavnim službama, te postavio pitanje: 'Zadovoljavaju li dvorište, igralište i nogostup Prve osnovne škole u ul. Stjepana Radića u Širokom Brijegu važeće normative za izgradnju i opremanje prostora osnovnih škola u smislu zaštite sigurnosti učenika sukladno važećim pravnim normama definiranim Pedagoškim standardima kao i Zakonu o osnovnoškolskom obrazovanju'?'', navodi se u priopćenju koje potpisuje Dalibor Ravić.

Navodi kako je dobio ''neprihvatljiv odgovor koji nije odgovor na pitanje nego zapravo konstatacija obrazloženja koje je poslao poslao uz upit''.

Foto: HRS /  Je li igralište i dvorište Male škole u Širokom Brijegu sigurno za djecu?

''Zbog toga sam, kako bi pomogao u zaštiti sigurnosti djece pozvao i predsjednika Gradskog vijeća da ovo pitanje stavi na dnevni red prve sjednice Gradskog vijeća, a sukladno članku 54. Poslovnika Gradskog vijeća, a što je svakako od interesa sigurnosti naših najmlađih i Grada Širokog Brijega.
Mi u Hrvatskoj republikanskoj stranci smatramo kako procjena sigurnosti igrališta i dvorišta Prve osnovne škole u Širokom Brijegu ne smije ovisiti o „odokativnoj“ procjeni kako je navedeno u odgovoru na pitanje, te da temelje za odgovor treba tražiti u Zakonu o osnovnoškolskom obrazovanju te definiranim pravnim normama Pedagoških standarda koje je, nadamo se, pisala struka, a Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka dužni su ih provoditi i pridržavati ih se, svatko iz svoje nadležnosti. Sukladno, tome, pitamo se jesu li naša djeca zaštićena?'', navodi dalje Ravić.

Foto: HRS /  Je li igralište i dvorište Male škole u Širokom Brijegu sigurno za djecu?

''Samo da napomenemo, pješački prijelaz za djecu vodi u direktnu opasnost, nema zaštitne ograde koja je bila uz prometnicu pored škole, igralište je uništeno, prednost na igralištu imaju autobusi i vozila, a krov oštećen tijekom elementarnih nepogoda, prije skoro dvije godine, još nije adaptiran itd…'', navodi se na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close