Jedokratna pomoć

Sindikat HP Mostar o isplati 500 KM: ''Zar članu Uprave treba pomoć kao i poštaru''

''Ne možemo razumjeti kako su to članovi Uprave HP Mostar ugroženi, pa su i oni dobili isti iznos jednokratne pomoći, kad su njihova primanja i do pet puta veća od npr. primanja šalterskih djelatnika, vozača, poštara...'', navodi se.
Gospodarstvo / Novac | 12. 10. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Hrvatske pošte (HP) Mostar svojim je radnicima uplatila 500 maraka jednokratne novčane pomoći, a Sindikat HP Mostar nezadovoljan je odlukom da se te pomoć isplati i članovima Uprave Društva.

"Po njihovim riječima, poduzeće nema novca za neku veću cifru. Možda ovo možemo i razumjeti, ali ne možemo razumjeti kako su to članovi Uprave HP Mostar ugroženi, pa su i oni dobili isti iznos jednokratne pomoći, kad su njihova primanja i do pet puta veća od npr. primanja šalterskih djelatnika, vozača, poštara itd", navodi se u priopćenju Sindikata HP Mostar.

Iz Sindikata dalje navode kako pojedinci stalno govore da je situacija teška, a istovremeno se ne odriču niti jedne svoje privilegije (službene kartice, službena vozila i gorivo u privatne svrhe, službena putovanja i u zemlje EU).

"Možda oni ovo ne smatraju privilegijama, ali dok sve ovo imaju na raspolaganju ne mogu ostalim zaposlenicima HP Mostar govoriti o teškom stanju i o tome kako nema novca za povećanje naših plaća koje su, usput rečeno, za veliku većinu zaposlenih u HP Mostar niže od prosječne plaće u FBiH", poručili su iz Sindikata HP Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close