Samo neka se troši

Rupa bez dna: Komunalne usluge u Mostaru

Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura osvrnula se na novčane iznose koje Grad Mostar iz proračuna izdvaja na čišćenje i održavanje javnih površina.
Gospodarstvo / Novac | 21. 02. 2020. u 11:12 Bljesak.info
Komunalne rupe bez dna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura u video prilogu objavljenom na Youtube kanalu osvrnula se na novčane iznose koje Grad Mostar iz proračuna izdvaja na čišćenje i održavanje javnih površina.

Navode kako je u ovoj godini Grad Mostar kroz proračun planirao potrošiti 1 320 000 KM (milijun i tristo dvadeset tisuća maraka) na čišćenje javnih površina. Posebno se putem računa plaća usluga odvoza smeća iz stambenih i poslovnih prostora i to je poseban prihod komunalnih poduzeća.

Skupljanje, odvoz i deponiranje glomaznog otpada posebna je stavka za koju su izdvojeni značajni novčani iznosi. Futura nabraja sve iznose i za nabavku kontejnera, korpa za otpatke, trošak javne rasvjete .. Nevjerojatno velike iznose za održavanje cesta, tekuće održavanje cesta (!?).

Najavljen je i povratak kafilerijske službe.

Zanimljivo je i kako svugdje u svijetu, ulaganje u LED rasvjetu svugdje donosi uštedu, ali ne i u Mostaru. Ove je godine kroz Proračun povećan trošak javne rasvjete od čak 100 000 KM.

Pogledajte video prilog …

Kopirati
Drag cursor here to close