Grafovi

U 2020. godini osam posto više oglasa javne nabave bankarskih usluga

Najviše objava nadmetanja odnosi se na osiguranje službenih vozila, potom na osiguranje zaposlenika i osiguranje imovine.
Gospodarstvo / Novac | 24. 05. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima agencije Briefing za praćenje i analizu nadmetanja u 2020. godini objavljeno je osam posto više oglasa javne nabave bankarskih usluga u odnosu na prethodnu godinu.

Tijekom 2020. godine za nabavu bankarskih usluga objavljena su ukupno 202 nadmetanja.

''Institucije su u 2020. godini najčešće nabavljale usluge kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja za investicije ali i usluge prekoračenja na računu za servisiranje tekućeg poslovanja. Objavljena su i nadmetanja za vođenje transakcijskih računa naručitelja i plasman kredita za subvencije putem komercijalnih banaka'', istaknuo je Tarik Džaferović, direktor agencije Briefing.

Foto: PR / Graf

Usluge osiguranja u prethodnoj godini su se nabavljale u 527 raspisanih nadmetanja, što je za osam posto manje u odnosu na 2019. godinu.

Najviše objava nadmetanja odnosi se na osiguranje službenih vozila, potom na osiguranje zaposlenika i osiguranje imovine.

Foto: PR / Graf

Od ukupnog broja objava u 2020. godini za bankarske i usluge osiguranja Federacija BiH je objavila 55 posto, Republika Srpska 41 posto a Brčko Distrikt četiri posto javnih nadmetanja.

Kopirati
Drag cursor here to close