Uvoz raste

Na polovnu odjeću građani potrošili 7,4 milijuna KM

Kada je riječ o 2021., vrijednost uvezene polovne odjeće iznosila je 7,9 milijuna KM te je već sada izvjesno da će ova godina nadmašiti prethodnu.
Gospodarstvo / Novac | 30. 10. 2022. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvoz korištene odjeće u BiH vrtoglavo raste, što pokazuje da se građani naše zemlje sve više odlučuju za kupovinu odjevnih komada u prodavnicama polovne odjeće.

Podaci Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH pokazuju da je u našu zemlju u prvih devet mjeseci ove godine uvezeno korištene odjeće u vrijednosti od 7,4 milijuna KM, odnosno 3.182 tone.

Kada je riječ o 2021., vrijednost uvezene polovne odjeće iznosila je 7,9 milijuna KM te je već sada izvjesno da će ova godina nadmašiti prethodnu.

Prema podacima UNO-a, primjetan je rast uvoza polovne odjeće još od 2010., kada je za 2.397 tona utrošen 4,1 milijun KM, a svaka naredna godina bilježila je porast uvoza.

Ekipa „Avaza“ posjetila je jednu trgovinu polovne odjeće u kojoj smo zatekli nekoliko žena različitih generacija koje su bile u potrazi za nekim odjevnim komadom.

Prodavačica je kazala da odjeća nije oštećena te da imaju stalne mušterije koje se za malo novca mogu obući po posljednjim modnim trendovima. Roba najviše dolazi iz Njemačke, a cijene su po 3,5 i 7 KM, pojedini komadi se mogu kupiti i za marku.

Osim odjeće, kupuju se i nakit, obuća, torbe, ali i zavjese.

Na društvenim mrežama u BiH aktivne su grupe za prodaju nošene odjeće poznatih brendova, a cijene su trostruko niže.

Kopirati
Drag cursor here to close