Previsoke cijene

Mostarski sindikati traže niže cijene parkinga

Sindikati predlažu da se cijena karte za sat parkiranja smanji sa sadašnjih 1,5 maraka na pola marke.
Gospodarstvo / Novac | 14. 03. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija sindikata koja djeluje u Mostaru smatra kako su cijene parkinga u Gradu na Neretvi previsoke, posebice ako se u vid uzme rast cijena goriva, kao i ostalih stvari.

"Bez ikakvih političkih pretenzija, uime radnika koje predstavljamo, u ovakvim okolnostima cijene parkinga smatramo apsolutno nerealnim i neprikladnim radničkim plaćama i standardu. Žalosno je i ponižavajuće da radnici ne mogu sebi priuštiti parking kartu pa bježe s mjesta obilježenih za parking, na neobilježena", navodi Unija sindikata u otvorenom pismu upućenom gradonačelniku, predsjedniku i članovima Gradskog vijeća Mostara.

Niže cijene

Sindikati predlažu da se na području cijelog grada uvede samo jedna parking zona za koju bi mjesečna povlaštena karta koštala 10 maraka, godišnja 50 maraka, za pravne osobe 100 maraka, a iste cijene vrijedile bi i za zaposlene iz drugih gradova koji rade u Mostaru.

Također, sindikati predlažu da se cijena karte za sat parkiranja smanji sa sadašnjih 1,5 maraka na pola marke.

"Živimo u vremenu divljanja cijena kada sve normalne države iznalaze rješenja kako prebroditi krizu pa ili ukidaju ili smanjuju stopu PDV-a. Kod nas nikakvih mjera nema, nego dodatni nameti koji radnike još više osiromašuju. Da ne nabrajamo sva poskupljenja, podsjećamo vas da je samo litra goriva za pola godine poskupjela sa 1,93, na 2,61 marku. Na žalost, plaće su uglavnom svugdje ostale iste", poručili su sindikalisti.

Otvoreno pismo potpisalo je deset predsjednika sindikata sa sjedištem u Mostaru.

Mostarski sindikalisti nezadovoljni parkingom

Podsjetimo, prije mjesec dana mostarski sindikalisti poslali su pismo mostarskom gradonačelniku Mariju Kordiću u kojemu su tražili hitan sastanak zbog parkinga. 

Tada su naveli kako se nešto po tom pitanju mora napraviti ''kako ne bi dolazili pred vijećnicu''. 

''Ispred deset tisuća članova sindikata osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode po bosanskom i hrvatskom jeziku, sindikata medicinskoga osoblja, sindikata liječnika, državnih službenika, namještenika i sudske vlasti, dječjih vrtića, telekoma, zračne luke i pošte, a u vezi uvođenja naplate parkinga u Mostaru, potaknuti mnogim nelogičnostima, izražavamo Vam svoje nezadovoljstvo i tražimo hitni sastanak sindikalnih predstavnika kako bismo Vam iznijeli svoje prijedloge'', navodi koordinacija sindikata u pismu objavljenom 14. veljače.

Podsjetimo i kako je Ivan Brabarić v.d. direktor Mo Parkinga za Bljesak.info kazao proteklog tjedna kako je zadovoljan naplatom parkinga u proteklom mjesecu, te najavio i skoro uvođenje kvartovskog parkinga. 

Barbarić je odbio iznijeti točan podatak koliko je Mo Parking karata prodao do sada, naveo je samo da je prodaja svakim danom sve veća. 

Kopirati
Drag cursor here to close