Dodik obznanio

Mađarska u RS ulaže 118 milijuna eura

Dodik je rekao da je održao odličan sastanak s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te s liderima Srbije, Turske i Azerbejdžana.
Gospodarstvo / Novac | 21. 08. 2023. u 12:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Banja Luci da je tijekom posjete Mađarskoj dogovoreno da vlada te zemlje u RS investira ukupno 118 milijuna eura.

Naglasio je da je od tog iznosa oko 70 milijuna eura planirano za neke od projekata koje je Vlada Njemačke odlučila da ne financira nakon što je Narodna skupština RS-a donijela odluke kojima bi taj entitet preuzeo neke od ovlasti BiH kao države.

Dodik je rekao da je održao odličan sastanak s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te s liderima Srbije, Turske i Azerbejdžana.

Poručio je da RS ima probleme ali da ih rješavaju tako da to "podijele sa prijateljima".

"U ovoj godini smo do sada riješili obveze od 740 milijuna KM, a povukli smo na tržištu novac u iznosu 350 milijuna KM", tvrdi je Dodik.

Konferenciji za medije prisustvovala je i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović koja je navela da je zahvalna Mađarskoj na političkom razumijevanju stanja u BiH i dodala da se nastavlja suradnja RS i Mađarske.

Kopirati
Drag cursor here to close