Što kažu brojke?

Koliko su pali prihodi Twittera od Muskova preuzimanja kompanije?

Nakon što su brojni oglašivači stopirali svoje kampanje na Twitteru, bilo je jasno kako financijske brojke za posljednji kvartal neće biti dobre.
Gospodarstvo / Novac | 19. 01. 2023. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Muskova preuzimanja Twittera, dio oglašivača privremeno je (ili dugoročno) odustao od reklamiranja na toj platformi tako da je bilo jasno da kompanija ne može očekivati dobre financijske rezultate za posljednji kvartal.

O kakvom se padu prihoda radi saznali smo ovaj tjedan zahvaljujući medijskim izvještajima, ne i službenim podacima iz tvrtke.

Kako je u razgovoru sa zaposlenicima objasnio šef globalne prodaje i marketinga Chris Riedy, prihodi tvrtke u posljednja tri mjeseca prošle godine iznosili su nešto više od milijardu dolara, što je samo 72 posto u odnosu na interne planove tvrtke za to razdoblje.

U odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije, Twitter je zabilježio pad od čak 35 posto. Iako je, nakon svih burnih događanja proteklih nekoliko mjeseci kada su Musk i Twitter bili jedna od glavnih tema u medijima te kada je gotovo svakodnevno neka nova kompanija prekinula oglašavanje na toj mreži, minus bio očekivan, ipak je riječ o prilično značajnom padu.

Pročitajte još

U Muskovoj kompaniji ne očekuju neko poboljšanje niti na početku ove godine. Interni cilj ekipe u Twitteru postavljen je na 732 milijuna dolara prihoda za prvi ovogodišnji kvartal, što je u odnosu na isto razdoblje 2022., pad od skoro 40 posto, javlja Zimo.

Pored uobičajenih krivaca za većinu problema s kompanijama u posljednje vrijeme (inflacija i rat u Ukrajini), Riedy je spomenuo i njihove interne probleme s uvođenjem pretplate Twitter Blue, što je također utjecalo na pad prihoda.

Na probleme s velikom padom prihoda Twittera još je ranije upozorio i jedan od menadžera u ovoj društvenoj mreži Siddharth Rao. On je rekao kako su dnevni prihodi tvrtke pali za 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te kako je čak više od 500 ključnih oglašivača pauziralo svoju potrošnju na njihovoj platformi od kada je Musk preuzeo kontrolu nad kompanijom.

Novinari su kontaktirali ekipu iz Twittera i od njih zatražili komentar situacije, no još nisu dobili nikakav odgovor na upite.

Kopirati
Drag cursor here to close