Što kažu stručnjaci?

Koliko će još pasti vrijednost bitcoina?

Na temelju prijašnjih trendova i padova vrijednosti bitcoina, Ian Harnett misli da bi vrijednost te kriptovalute mogla pasti na 13 tisuća dolara.
Gospodarstvo / Novac | 24. 06. 2022. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je gotovo nemoguće odrediti kretanje vrijednosti kriptovaluta, stručnjaci koji prate ovo tržište i investiraju u kripto, pokušavaju pogoditi kada će situacija na tržištu preokrenuti i kada ponovno možemo očekivati rast bitcoina, ethera i drugih kriptovaluta.

Brojni investitori u kripto su u nedoumici - prodati svoj kripto sada uz (velike) gubitke ili čekat novi rast. Također, neki investitori razmišljaju i o novim ulaganjima kada je vrijednost ovako pala, no oprezni su jer ne znaju koliko dugo će još ta vrijednost padati.

Prema Ianu Harnettu, suosnivaču i glavnom direktoru tvrtke za investicije Absolute Strategy Research, čini se kako još nismo blizu završetku tog slobodnog pada. Prema njegovom razmišljanju vrijednost bitcoina mogla bi pasti još oko 40 posto, na cijenu od samo oko 13 tisuća dolara, javlja Zimo.

Do tog je izračuna došao na temelju prijašnjeg kretanja vrijednosti bitcoina te se pokazalo da tijekom razdoblja pada, njegova vrijednost pada za otprilike oko 80 posto maksimalne vrijednosti.

Naravno, s obzirom na to da je uzorak kretanja cijene bitcoina iznimno mali, teško je na temelju prijašnje situacije na burzi donijeti neke konkretne zaključke, no njegovo je razmišljanje svakako zanimljivo svim vlasnicima bitcoina, kao i onima koji razmišljaju o kupovini sada kada je cijena niska.

Dotakao se i likvidnosti na tržištu te je naglasio kako je u razdobljima kada je likvidnost velika, tržište bitcoina u procvatu, no kada te likvidnosti nestane (“na čemu centralne banke sada rade”), onda su kriptotržišta pod velikim pritiskom i dogode se stvari kojima sada svjedočimo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close