Blago njemu!

Jeff Bezos postao najbogatiji čovjek u povijesti čovječanstva

Posljednjih pet godina on je na svoj račun akumulirao više od 60 milijardi dolara.
Gospodarstvo / Novac | 09. 01. 2018. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivač Amazona Jeff Bezos službeno je postao najbogatiji čovjek u povijesti čovječanstva s imovinom koja je premašila 105 milijardi dolara na Bloomergovoj listi najbogatijih ljudi.

Prije Bezosa, na vrhu liste najbogatijih bio je osnivač kompanije Microsoft, Bill Gates. Međutim, Bezos je prvi čovjek čija je imovina premašila cifru od 100 milijardi dolara.

Bezosovo bogatstvo od početka ovoga tjedna, prema Bloombergovoj listi, iznosi 105,1 milijardu dolara, a prema Forbesovoj listi 104,4 milijarde dolara.

Većinu bogatstva Bezos je stekao zahvaljujući 78,9 milijuna akcija Amazona koje posjeduje. Akcije Amazona porasle su za 1,4 posto u ponedjeljak, povećavši Bezosovo bogatstvo za 1,4 milijardu dolara.

Nakon rasta od 56 posto u prošloj godini, akcije Amazona ponovo su porasle za sedam posto početkom ove godine.

Bezos također zarađuje i zahvaljujući prihodima od medija Washington Post i privatne svemirske kompanije Blue Origin s kojom razvija planove za naseljavanje ljudi na Mjesecu.

Podsjećamo, Bezos je početkom prosinca prošle godine prestigao Billa Gatesa na listi najbogatijih ljudi. Međutim, njegovo bogatstvo ponovo je na uzlaznoj putanji zahvaljujući trgovanju berzama. Posljednjih pet godina on je na svoj račun akumulirao više od 60 milijardi dolara.

Prema istraživanju organizacije Oxfam, svijet bi prvog bilionera, čovjeka koji će zaraditi tisuću milijardi dolara, mogao dobiti u sljedećih 25 godina. Bezos je na dobrom putu da postane taj čovjek.

Kopirati
Drag cursor here to close