Sindikat na sastanku s Galićem

Graničari traže veće plaće

Sastanku su nazočili i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović.
Gospodarstvo / Novac | 05. 01. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je sastanak s predsjednikom Sindikata Granične policije BiH Emirom Tanovićem i zamjenicima predsjednika Draganom Krvavcem i Draganom Matovićem, 4. siječnja u Glavnom uredu.

Sastanku su nazočili i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović.

Rukovodstvo GPBiH i Sindikat, s ciljem poboljšanja radno-pravnog statusa, od relevantnih institucija traže da se zaposlenim u GPBiH povećaju plaće i naknade jer su postojeće izuzetno niske i nisu povećavane već duže vremensko razdoblje te da se u što hitnijem roku donese novi pravilnik o uniformi jer postojeći ne odgovara trenutnoj problematici koja je prije svega vezana za borbu protiv nezakonitih migracija, kao i to da se poboljšaju uvjeti rada i infrastruktura na graničnim prijelazima.

Također, na sastanku je razgovarano i o tendencioznim člancima pojedinih medija, a koji su vezani za instituciju GPBiH, Sindikat GPBiH i rukovodstvo. S ciljem istinitog i točnog informiranja javnosti, važno je da sredstva javnog informiranja kontaktiraju ured za odnose s javnošću GPBiH i relavantne faktore u Sindikatu kako se ne bi širile dezinformacije i krivo informirala javnost.

S obzirom na to da je formiran policijski odbor, na sastanku je zaključeno i to da je neophodno da se u što kraćem roku završe natječajne i druge procedure koje su u njihovoj nadležnosti, naravno  sukladno Zakonu. Granična policija je deficitarna s policijskim službenicima te je neophodno kadrovsko popunjavanje iste, a sve s ciljem borbe protiv svih vrsta prekograničnog kriminaliteta.

Kopirati
Drag cursor here to close