:o

Blaž Slišković po osnovu javnih prihoda dužan više od 57.000 KM

Porezna uprava Federacije BiH poduzela je sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate.
Gospodarstvo / Novac | 08. 08. 2018. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar - Odjela za prinudnu naplatu porezni obveznik fizičko osoba Blaž Slišković ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM, piše portal Akta.ba.

Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i što nalaže zakon, Iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentirati iz razloga što traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 točka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane suglasnosti poreznog obveznika. 

Porezna tajna su sve informacije ili podaci o poreznom  obvezniku kojima raspolažu porezni organi, izuzev: informacija i podataka za koje porezni obveznik u pisanom obliku izjavi da se ne smatraju poreznom  tajnom; informacija i podataka datih u takvom obliku da se ne mogu povezati sa pojedinačnim poreznim obveznikom ili ga se na drugi način ne može identificirati; podataka o  naplati poreza koji se, prema odredbama ovog zakona, javno objavljuju, podataka o dospjelom a neuplaćenom dugu poreznih obveznika  ako se daju sredstvima javnog informiranja (naziv/ime poreznog obveznika, ID broj i ukupan iznos duga), rečeno je za naš portal.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu, te stavljena zabrana otuđenja prometnog vozila. 

Inače, u bogatoj igračkoj karijeri Slišković je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz rodnog Mostara. 

Kopirati
Drag cursor here to close