Barem netko

Turistička grana koja je "profitirala" od pandemije

"Na neku i sreću nas iz seoskih domaćinstava ovo je povećalo posjete, vjerojatno zato što narod ne ide nikud mimo države", kaže Šajin Piljić.
Gospodarstvo / Turizam | 15. 07. 2020. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija koronavirusa izazvala je nemjerljive ekonomske štete, jedna od grana koja trpi najveći udar je turizam. Međutim, u vrijeme kada je prelazak granice skoro pa nemoguć, raste zainteresiranost bh. građana za seoski turizam. Jedna od općina koja je poznata po ogromnom prirodnom turističkom potencijalu i velikom broju seoskih domaćinstava je Šipovo.

''Izuj probleme. Uspori. Odmori'', ispisano je na ulazu u idilično seoce, kao iz bajke, nedaleko od Šipova, a nizvodno četiri kilometra od izvorišta rijeke Janje.

Na brzacima, kaskadama, ostrvcima Janjskih otoka smješteno je nekoliko seoskih domaćinstava i ovdje domaćini goste dočekuju od ranog proljeća do kasne jeseni.

Najčešći gosti su iz Banja Luke i okolnih gradova, ali ima ih iz Srbije.

Dragana Šajin Piljić ovo domaćinstvo vodi 10 godina i kaže da je ova sezona jedna od najboljih.

"Na neku i sreću nas iz seoskih domaćinstava ovo je povećalo posjete, vjerojatno zato što narod ne ide nikud mimo države", kaže Šajin Piljić.

Služe se ovdje brojni tradicionalni specijaliteti. Janjski kajmak, pastrmka iz rukavaca Janje, domaća pogača, kukuruza osnovna su gastronomska ponuda. No, specijalitet ovog kraja je sir - Janjska pletenica. Više pogledajte na N1.

Kopirati
Drag cursor here to close