BIHAMK

Vozači oprezno vozite, najavljene obilne padaline

Na vrijeme se informirajte o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uvjetima prelaska granice, navode iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 07. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U zapadnoj Bosni upozoravamo na kišu, dok u ostatku zemlje za sada nema padavina, ali su meteorolozi za danas i narednih par dana najavili intezivne padaline u Bosni, pa apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu'', priopćili su iz BIHAMK-a.

Na vrijeme se informirajte o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uvjetima prelaska granice, navode iz BIHAMK-a.

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, promet se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Zbog održavanja auto-relija ''Kozara-Sutjeska 2021.'', danas će u vremenu od 12 do 14 sati biti obustavljen promet na regionalnoj cesti Istočno Sarajevo-Jahorina (preko Tvrdimića).

Na graničnom prijelazu Zupci pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja, ali tijekom dana očekuje se frekventniji promet na većini graničnih prijelaza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close