Stanje na cestama

Vozači, oprezno: Magla, sklizak kolnik i smanjena vidljivost

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 50 do 80 metara.
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 11. 2021. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a posebno se izdvajaju ceste na širem području Kupresa, Šuice, Glamoča, Bosanskog Grahova, Mliništa, Ripča, Oštrelja, kao i cesta dolinom rijeka Save, Sane i Drine, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 50 do 80 metara. U tim područjima kolnik je mokar i mjestimično klizav.

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Na cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sanacije

Zbog sanacijskih radova, obustavljen je promet na dionici magistralne ceste Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila prometuju preko Banja Luke i Prijedora.

Za ponedjeljak je, od 11:30 do 14:30 sati, zbog minerskih radova, najavljena obustava prometa na putnom pravcu Šipovo-Kupres (u Novom Selu).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Kopirati
Drag cursor here to close