Polako

Vozači, oprez: Zbog pada temperature na cestama poledica

Putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apelira da vožnju prilagode uvjetima na cesti.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 12. 2023. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolniku, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

''Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolnik'', priopćeno je iz BIHAMK-a.

Posebno izdvajaju magistralne ceste: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. 

Putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apelira da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Također se podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U tijeku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je promet na mostu reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim cestama: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova),  Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog prosvjeda u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje-Županja ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila, navode iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close