BIHAMK

Spremite se na pola sata čekanja na granici

Na cesti Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 07. 2022. u 16:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova do 17 sati obustavljen je promet. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, prometuje se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tijekom dana se prometuje naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na cesti Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close