Stanje na cestama

Smanjena vidljivost, kolnici skliski

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno promet je obustavljen.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 02. 2019. u 09:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove posebno na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica-Doboj, Kaonik-Vitez-Novi Travnik, Teslić-Doboj-Tuzla, Tuzla-Orašje i Orašje-Odžak-Bosanski Brod.

Kolnik je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je  poledica, posebno u višim predjelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prijevoja mogući su odroni zemlje ili kamenja. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, a posjedovanje zimske opreme je zakonski obvezno.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno promet je obustavljen.

Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close