Stanje na cestama

Mjestimično mokri kolnici otežavaju promet

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 22. 11. 2021. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnici su jutros pretežito suhi, ali zbog mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika savjetujemo oprez i vožnju prilagođenu uvjetima na cesti.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionicama A-1 Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever promet se odvija usporeno.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-14.1 Vrbaška – Drakšenić (cesta koja vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavlja se promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na području općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla – Kalesija (Simin Han – Caparde), promet se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati. Za vrijeme obustave, osobna vozila iz pravca Kalesije prometuju obilaznicom oko tunela, dok se sva vozila iz smjera Tuzle preusmjeravaju preko Dubrava.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Dubrovačka i Splitska do raskrižja sa ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-5 Gromiljak – Blažuj (Bilalovac),  

– M-6 Grude – Ljubuški,

– M-6.1 Mostar – Nevesinje (dionica Bakračuša – Nevesinje)

– M-16 Livno – Šujica (Borova Glava),

– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Buna – Tasovčići, Ozimica – Topčić Polje (Donja Golubinja),

– M-17.4 Čitluk – Mostar,

– M-17.5 Posušje – Rakitno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close