Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost; oprezno i zbog radova

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na dionici Prozor-Jablanica.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 08. 2020. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice uz rijeke: Vrbas, Bosna, Spreča i Drina. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, stoji u jutrošnjem izvještaju BIHAMK-a.

Na magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno) prmet se obustavlja svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati.  Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na cestu Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacijskih radova svakim danom (osim nedjelje), promet se obustavlja u vremenu od 08 do 16 sati.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se  teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne smjerove: Mostar-Široki Brijeg-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava prometa na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf. Vozila na ovoj dionici prometuju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne smjerove.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na cestovnim smjerovima: Mostar-Jablanica (u mjestu Bijela),  Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama prometuje se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje usporeno: Pelagićevo-Srebrenik, Jablanica-Mostar (Vrapčići), Ključ-Mrkonjić Grad, Brčko-Bijeljina,  Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.  Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Kopirati
Drag cursor here to close