Stanje na cestama

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na cestama

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometovanja preko starog prevoja Karaula.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 11. 2019. u 08:22

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Doboja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu. U istočnim krajevima konik je mjestimično mokar zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada.

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometovanja preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tijekom dana od 5 do 21 sat prometa se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 8 do 15 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Promet se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na regionalnom putu Bihać-Skočaj (dionica Zavalje-Međudražje), zbog asfaltiranja od 7 do 20 sati promet će biti obustavljen.

Od ostalih putova s aktualnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne putove: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

U većem dijelu naše zemlje prometa se po mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravamo i na učestale odrone

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putovima u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

Kopirati
Drag cursor here to close