Ima i odrona

BiHAMK: Apel vozačima na oprez zbog nestabilnog vremena i kiše

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 10. 2019. u 18:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa BiHAMK apelira na vozače da na svim cestovnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na autocesti A-1 promet je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima promet se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tijekom dana na ovom lokalitetu prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je prometza teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih cesta: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacijskih radova na dionici magistralne ceste M-17 od GP Doljani do GP Metković, na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close