Prijevara ili ...?

Želite li se jeftinije voziti Uberom, pazite na ovu sitnicu

Kad sljedeći put poželite naručiti Uber, provjerite u kakvom vam je stanju baterija. Mozda možete uštedjeti koju marku ako ga naručite prije nego što vam baterija uđe u crveno.
AutoMoto / Flash | 20. 09. 2019. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobro je poznata Uberova praksa da cijene prilagođava ponudi i potražnji na tržištu odnosno u određenom trenutku.

No, znate li da vam Uber može ponuditi i drugačiju cijenu ovisno o stanju vašeg mobilnog telefona?

Uber prikuplja velike količne podataka od svojih vozača i putnika. Tako zna gdje se točno nalaze u svakom trenutku, kakvo je stanje u prometu, ali i u kakvom je stanju njihov pametni telefon. Naime, Uberova aplikacija prati razinu baterije pametnog telefona kako bi znala kad smanjiti potrošnju energije da bi uređaj dulje trajao.

U Uberu su otkrili da ljudi, kad primijete da im je baterija pri kraju, češće odlaze kući. A to znači da ne žele dugo čekati na prijevoz, javlja Zimo.

Korisnici su pak primijetili da u takvim trenutcima Uber (ali i drugi prijevoznici tog tipa), iskorištavaju činjenicu da je korisniku baterija "pri kraju" i podižu cijene prijevoza. Ne mnogo, ali dovoljno da pažljiviji korisnik primijeti.

Stoga, kad sljedeći put poželite naručiti Uber, provjerite u kakvom vam je stanju baterija. Mozda možete uštedjeti koju marku ako ga naručite prije nego što vam baterija uđe u crveno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close