Zaštita okoliša

Vozni park ProCredit banke odsada na Toyotinom hibridnom pogonu

AutoMoto / Flash | 07. 10. 2016. u 08:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PROCREDIT Banka je prva banka u BiH koja i u praksi pokazuje svoju predanost zaštiti okoliša, te nastojanje da je ekonomski razvoj kojeg podržavaju ProCredit institucije ekološki i društveno održiv u što većoj mjeri. Svaka ProCredit institucija postavila je visoke standarde koji se tiču utjecaja njenog poslovanja na okoliš.

U 2011. godini grupacija je uspostavila set standarda pod nazivom "Smjernice grupacije za upravljanje zaštitom okoliša", koji uvode sveobuhvatan pristup suočavanju sa izazovima okoliša, pod zajedničkim nazivom Sistem upravljanja zaštitom okoliša.

Za ispunjenje dijela smjernica koje se odnose na vozni park i korištenje vozila sa motorima sa visokom efikasnošću iskorištenja goriva, za partnera je u BiH Banka je odabrala firmu AUTO NUIĆ d.o.o. Mostar i TOYOTU, kao svjetskog lidera u ovom području.

Prvi korak u ovom smjeru je učinjen jučer kad su preuzeli 10 vozila TOYOTA YARIS, sa hibridnom tehnologijom.

Ovaj poslovni aranžman je osmišljen i realiziran kao partnerski odnos PROCREDIT Banke i AUTO NUIĆ-a uz podršku Toyote kao partnera.

Više detalja o ovom aranžmanu nam nisu mogli otkriti, osim da su svi jako zadovoljni zaključenim aranžmanom.

Moramo spomenuti i oduševljenje ljudi koji će biti korisnici ovih vozila, nakon probnih vožnji koje su odradili sa predstavnicima AUTO NUIĆ-a, a dio atmosfere vam prenosimo i kroz fotografije.

Kopirati
Drag cursor here to close