kako preko?

VIDEO | Snijeg otežava promet preko Romanije

AutoMoto / Flash | 03. 11. 2016. u 16:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini putova u Bosni i Hercegovini danas se prometuje po mokrom i klizavom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, ali za sada prometuju sve kategorije vozila. Zbog snijega na kolovozu otežano se prometuje na magistralnim putevima M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-19 Sarajevo-Sokolac-Vlasenica (Romanija i Han Pogled).

Na dionicama u višim predjelima dodatne probleme stvara i mjestimično smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište skrećemo pažnju na povremeno jače udare vjetra. Zbog pada temperature u noćnim satima može se očekivati formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima.

Iako zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11., upozoravamo vozače koji putuju preko planinskih prijevoja da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila prometuju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prijelaza, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close