Entop Mada-9

VIDEO | Upoznajte ''talibanski Bugatti'' - prvi afganistanski superauto

Mada-9 je kreacija marke ENTOP. Izvršni direktor je Muhammad Raza Ahmadi tvrdi da je automobil u razvoju nekih pet godina i da će biti gotov za samo dva tjedna.
AutoMoto / Flash | 11. 01. 2023. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom posljednjih nekoliko dana, postoji šansa da ste na internetu vidjeli nešto o superautomobilu Mada-9 koji je ako je vjerovati cijeloj priči, prvi superautomobil iz Afganistana. Zapravo, navodno je toliko dobar da će ići rame uz rame s Bugattijem.

Najvažnije, ovo nije samo još jedan render tvrtke pune nade koja bi jednog dana željela napraviti automobil. Mada 9 je fizičko vozilo koje se može kretati vlastitom snagom kao što pokazuje video. Već to ga odvaja od projekata kao što su primjerice Ares S1 i SP Automotive Chaos.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli M Mustafa Sahebzada (@official_momo_afg)

Osim te činjenice, ne čini se kao da je blizu proizvodnje. Nekoliko kratkih videozapisa automobila prikazuje ljude koji ga okružuju i razgovaraju o njemu, ali samo jedan zapravo prikazuje kako se vozi. Čak i tada, kreće se vrlo malom brzinom uz zvuk benzinskog motora u pozadini.

Za razliku od nekih gore spomenutih prototipa, Mada-9 nema niti jednu tehničku specifikaciju koju bismo mogli pronaći bilo gdje. Prema brojnim izvorima, Mada-9 je kreacija marke ENTOP. Izvršni direktor je Muhammad Raza Ahmadi tvrdi da je automobil u razvoju nekih pet godina i da će biti gotov za samo dva tjedna.

Naravno, rekao je to još u studenom i tek trebamo dobiti bilo kakve informacije o tehničkim detaljima, cijenama, komponentama pogona ili podacima o performansama. Glasine pokazuju da Mada-9 ima "lagane kompozitne materijale, šasiju s cjevastim okvirom i komponente ovjesa s potisnim šipkama."

Video objavljen na YouTubeu 31. prosinca 2022. prikazuje šasiju automobila i letargični četverocilindrični Toyotin motor. Treba napomenuti da mnogi proizvođači superautomobila stavljaju svoja imena na rendere i prototipe u nadu da će im netko platiti dovoljno da naprave samo jedan ili dva funkcionalna primjerka.

Iz svega što ovdje vidimo, čini se da Mada-9 nije nešto što će uspjeti u punoj proizvodnji, pogotovo ako uzmete u obzir trenutno stanje u zemlji. Ipak bismo voljeli da nam se dokaže da nismo u pravu. Video snimke prototipa na cesti dok pada snijeg i grupa ljudi koja se okupila oko prvog afganistanskog superautomobila su nadrealne...

Kopirati
Drag cursor here to close