Službena nadogradnja

U prodaju pušten set za pretvaranje klasičnog Renaulta 4 u električni

Francuski proizvođač u suradnji je s kompanijom R-Fit ponudio vlasnicima kultnih modela, Renault 4, 5 i 2CV, da ih prebace na električni pogon kupnjom prvog "službenog" kita za elektrifikaciju.
AutoMoto / Flash | 10. 03. 2023. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I automobilske ikone, kao što su Renault 4, 5 i 2CV, sada se mogu obnoviti i uvesti u novo stoljeće, ugradnjom baterija, instalacija i elektromotora, pa od tih starih automobila napraviti – potpuno električne.

Oni su za to sklopili partnerstvo s francuskom kompanijom R-Fit, koja je proizvela posebne kitove za spomenuta tri retro modela Renaulta, i dalje popularnih među ljubiteljima automobila.

Njihov komplet uključuje elektromotor, bateriju, ugrađeni punjač, a nakon konverzije stari automobili zadržavaju originalni mjenjač, otprilike i snagu vozila, kao i distribuciju mase, javlja AutoNet..

Baterija kapaciteta 10,7 kWh će omogućiti do 90 kilometara autonomije bez štetnih emisija, a napunit će se za oko 3 i pol sata na kućnoj utičnici.

Isporučeni elektromotor imat će snagu od 65 KS, što je za ove stare šasije sasvim dovoljno.

Setove je putem stranice R-Fita moguće nabaviti po cijeni od 8.900 eura, pa do oko 12.000 eura, ovisno o tipu vozila. Kompanija daje jamstvo od 2 godine na sve komponente, osim na bateriju, za koju jamstvo vrijedi 3 godine.

Instalaciju seta, odnosno proces konverzije, mora odraditi licencirani mehaničar, a sve je potom moguće (u Francuskoj barem) legalno registrirati za cestu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close