vozači oprez

U Bosni snijeg, a u Hercegovini suho

AutoMoto / Flash | 17. 01. 2016. u 08:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni su kolinici mokri ili vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po suhim kolnicima. Ugaženoga snijega i poledice ima na dionicama cesta preko planinskih prijevoja, a na širem području Livna, Šujice i Kupresa jak vjetar mjestimice stvara sniježne nanose.

Upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine. Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), prometuje se usporeno. Vozači se mole da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close