Carbage run

Putovanje u ''komadu smeća'' prošlo i Hercegovinom

Pravila su jednostavna: automobil ne vrijedi više od 500 eura i star je najmanje 15 godina.
AutoMoto / Flash | 31. 08. 2022. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carbage run, petodnevni rally kroz Europu u automobilima maksimalne vrijednosti do 500 eura, prošlo je i kroz Hercegovinu.

Carbage run je petodnevno putovanje Europom u starom ''komadu smeća''. Pravila su jednostavna: automobil ne vrijedi više od 500 eura i star je najmanje 15 godina. Ovaj rally nije utrka. Svrha ovog putovanja je zabava i avantura. Putem ćete se suočiti s ludim zadacima koji će vas staviti u najbizarnije situacije.

Foto: Facebook / Carbage run

Carbage run je prvi put pokrenut 2008. u Nizozemskoj, prva vožnja održana je u ljeto 2009. Kako smo došli na ideju? Ukrali smo je! Ime smo, međutim, stvorili sami. Carbage je kombinacija automobila i otpada – smeća. Prvo izdanje imalo je 64 automobila na startnoj poziciji. Danas se neki od naših događaja sastoje od preko 1.000 automobila. Carbage run je postao toliko popularan u Europi da su sva izdanja rasprodana i postoje liste čekanja, navode organizatori.

Foto: Facebook / Carbage run

Ono što je počelo kao hobi pretvorilo se u “ozbiljnu” tvrtku koja organizira sve vrste događanja vezanih uz automobile i putovanja, dodali su, piše Jabuka.tv.

Kopirati
Drag cursor here to close