Afeela

Prvi Sonyjev automobil stiže 2026. godine

Na konferenciji u Las Vegasu Sony i Honda predstavili su više detalja o svojim novom brendu električnih automobila.
AutoMoto / Flash | 06. 01. 2023. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u siječnju 2020. godine Sony je iznenadio sve posjetitelje predstavljanjem svog koncepta električnog automobila, no tada još nije bilo govora o njegovoj proizvodnji.

Da japanska tvrtka ima ozbiljne planove na ovom tržištu vidjeli smo dvije godine nakon toga kada su najavili partnerstvo s Hondom, a na ovogodišnjem izdanju istog sajma napokon smo vidjeli proizvodnu verziju automobila.

Također, svoj novi automobilski brend nazvali su Afeela, javlja Zimo.

Prikazani automobil bi, prema još ranije objavljenim informacijama, trebao imati dva motora (ukupne snage 536 KS) i pogon na sva četiri kotača, do stotke će ubrzati za manje od 5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Sonyjev će se doprinos u razvoju automobila prvenstveno osjetiti u elektronici. Prvi model ovog brenda imat će čak 45 senzora, uključujući i kamere, radar, lidar itd. koji bi trebali omogućiti autonomnu vožnju te napredne opcije za infotainment - iz Sonyja su ranije čak spominjali da bi u automobil mogli implementirati i PlayStation 5.

S obzirom na to da je Tesla najavila podršku za Steam u svojim automobilima te da je Nvidia najavila svoj cloud servis GeForce NOW namijenjen automobilima, podrška za PlayStation u Sonyjevom automobilu nikoga ne bi trebala iznenaditi.

Početak prodaje prvog zajedničkog modela Sonyja i Honde najavljen je za 2026. godinu, prvo u SAD-u, a nakon toga i na europskom i japanskom tržištu. Prednarudžbe će biti moguće tijekom 2025. godine, do kada bi trebali saznati sve informacije o ovom automobilu, uključujući i cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close