Alternativni pravci

Preusmjerenje prometa zbog radova na tunelu Vranduk

Projektom rekonstrukcije tunela Vranduk II je predviđeno korištenje alternativnih pravaca te je promet preusmjeren na regionalnu cestu R445 Nemila – Banlozi – Zenica.
AutoMoto / Flash | 17. 06. 2019. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom na predstojeću turističku sezonu i povećanje prometa na svim cestovnim pravcima na teritoriju Federacije BiH, Javno poduzeće Ceste Federacije BiH poziva sve sudionike u prometu na maksimalno strpljenje i razumijevanje uslijed izvođenja radova u okviru Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH, posebno tijekom rekonstrukcije tunela Vranduk II i mostova Bosna IV i Bosna V.

Projektom rekonstrukcije tunela Vranduk II je, zbog tehnologije i kompleksnosti radova u tunelu, predviđeno korištenje alternativnih pravaca te je promet preusmjeren na regionalnu cestu R-445 Nemila – Banlozi – Zenica. Međutim, prvobitno preusmjerenje prometa u samome tunelu tijekom izvođenja radova na podnožju svoda, dovelo je do značajnog usporenja prometa.

Također, prolazak teretnih vozila i uopće povećanje prometa regionalnom cestom koja nije projektirana za te potrebe, rezultirali su značajnim oštećenjima iste koja su u mnogome dodatno usporila odvijanje prometa.

J.P. Ceste FBiH je poduzelo aktivnosti na saniranju ovog alternativnog pravca koje bi trebale biti okončane početkom VII. mjeseca nakon čega će putnički promet biti u potpunosti preusmjeren na ovu cestu dok će se teretna vozila naizmjenično puštati jednom trakom kroz tunel. Na ovaj način će se smanjiti interval čekanja i ubrzati promet kroz sami tunel. Prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine X. mjeseca nakon čega će se promet pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu.

J.P. Ceste FBiH će uložiti sve napore kako bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj jako prometnoj dionici.   

Kopirati
Drag cursor here to close