Rabljena vozila

Ovo su najčešće oštećena ili ukradena vozila u 2021. godini

Iako se tržište automobila s vremenom mijenja, neki trendovi i najčešće prevare prodavača automobila i dalje ostaju isti.
AutoMoto / Flash | 19. 01. 2022. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IT tvrtka za obradu podataka carVertical, koja izrađuje izvješća o rabljenim automobilima na 25 svjetskih tržišta, objavila je godišnje izvješće sa zanimljivim statističkim podacima za automobilsku zajednicu, koji se tiču rabljenih vozila.

Najčešće su oštećeni BMW automobili

Zanimljivo je da nisu svi automobili sudionici prometnih nesreća toliko često koliko neki drugi. Možda i nije iznenađujuće da su automobili marke BMW na vrhu liste po oštećenjima – 47,77% svih BMW-a na tržištu je oštećeno.

S druge strane, samo 29,53% automobila marke Fiat bilo je upleteno u neki sudar.

Ukupni podaci kažu da su sva izvješća o oštećenjima zajedno tijekom prošle godine dosegnula štetu u iznosu od gotovo 3,3 milijarde eura, javlja AutoNet.

18,5% svih provjerenih automobila ima lažna očitanja kilometraže
Prema izvješćima o povijesti automobila generiranim tijekom godine, vraćanje kilometraže jedan je od najčešćih načina na koji se varaju kupci automobila.

18,5% svih izvješća iz prošle godine pokazalo je znakove krivotvorenja mjerača kilometara. Brojčano gledano, to je 7,1 milijardu ukupno vraćenih kilometara na provjerenim vozilima.

Najčešće se krade Škoda Octavia

Lopovi su nastavili krasti i u 2021. godini, a sumnjivi prodavači nastavili su nuditi takve automobile.

Prošle je godine tvrtka koja pruža izvješća o povijesti automobila generirala 672 izvješća o automobilima koji su označeni kao ukradeni. Ovi su podaci pokazali da se najčešće krade Škoda Octavia, s 38 ukradenih vozila.

Sudeći prema izvješćima, vjerojatnost krađe Octavije je 3,75 puta veća nego krađa BMW-a serije 3.

Omiljeni rabljeni automobili 2021.: BMW, Volkswagen i Audi

Prema podacima iz izvješća, BMW, Volkswagen i Audi su najpopularniji proizvođači automobila. Ove tri marke zajedno čine 13% svih automobila provjerenih putem platforme.

BMW serije 3 favorit je među kupcima, a na njega se odnosi oko 5% svih carVerticalovih izvješća. VW Passat i Audi A4 slijede ga u stopu, dok se modeli drugih proizvođača pojavljuju tek pri kraju liste prvih 15.

Drugi popularni modeli automobila na ovoj listi su BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Mercedes-Benz C klase, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1.

BMW je najstariji od svih provjerenih automobila

Broj starijih BMW automobila veći je od gotovo bilo kojeg drugog auta. 40,38% BMW-a koje su korisnici provjeravali 2021. proizvedeno je između 1990. i 2010. godine.

Istodobno, za VW i Audi ti brojevi iznose samo 14,56% i 19,97%. Postotak starijih automobila još je niži kod proizvođača kao što je Citroën – samo 10,92%.

Podaci o novijim vozilima stvaraju još lošiju sliku o BMW-u. Čak 52,06% BMW-a proizvedenih nakon 2010. godine je oštećeno.

Kopirati
Drag cursor here to close