Dočekali

Nakon deset godina krenuo vlak za Ploče

AutoMoto / Flash | 01. 07. 2022. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Nakon 10 godina krenuo vlak za Ploče 

Sezonski vlak Sarajevo – Ploče – Sarajevo danas je službeno počeo s vožnjom. Ekipa N1 bila je u prvoj "turi" putnika koji su se nakon deset godina iz Sarajeva uputili do ovog hrvatskog grada.

Nakon gotovo deset godina – danas iz Sarajeva polazi prvi vlak do mora, točnije do Ploča u Hrvatskoj. Prva vožnja je već privukla veliki broj putnika, a njima se pridružio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Sezonski vlak Sarajevo – Ploče – Sarajevo prometovat će od danas pa sve do 11. rujna petkom, subotom i nedjeljom.

Vlak je jutros iz Sarajeva krenuo u 7:15 sati, a dolazak u Ploče očekuje se u 10:36 sati. Povratak vlaka iz Ploča planiran je u 18:26, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

Iz Željeznica Federacije BiH obavijestili su putnike da ako žele putovati sezonskim brzim vlakom na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo, dužni su kupiti kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati i tom prilikom na blagajni dostaviti: ime i prezime, godinu rođenja i broj putovnice.

Karte se mogu kupiti na prodajntroim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Ova procedura je obvezna u cilju efikasnije carinske konle i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close