Službeni starter

LeBron James označava start na utrci 24 sata Le Mansa

Napadač Los Angeles Lakersa, najbolji strijelac NBA lige svih vremena i četverostruki prvak, pridružuje se popisu slavnih startera koji su tijekom desetljeća obnašali ovu ceremonijalnu ulogu.
AutoMoto / Flash | 06. 06. 2023. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Start na utrci 24 sata Le Mansa

Košarkaška zvijezda LeBron James bit će ovaj vikend službeni starter na utrci sportskih automobila 24 sata Le Mansa koja slavi stotu obljetnicu, objavili su u ponedjeljak organizatori.

Napadač Los Angeles Lakersa, najbolji strijelac NBA lige svih vremena i četverostruki prvak, pridružuje se popisu slavnih startera koji su tijekom desetljeća obnašali ovu ceremonijalnu ulogu, prenosi Hina.

Holivudski glumac Brad Pitt bio je starter 2016., a Steve McQueen spustio je francusku zastavu na start utrke 1971. godine kada je glumio u filmu Le Mans.

'Kralj James' će u subotu u 16 sati po lokalnom vremenu spustiti zastavu i osloboditi stazu za 62 natjecatelja na ovoj utrci izdržljivosti.

"Ne postoji ništa bolje od gledanja i doživljavanja sporta na njegovoj najvišoj razini", izjavio je 38-godišnji James.

"Čast mi je biti dio ovog povijesnog trenutka u moto sportu i pomoći proslaviti stotu obljetnicu jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu."

James je partner u Fenway Sports Group, koji je suvlasnik RFK Racing NASCAR tima.

Kopirati
Drag cursor here to close