Velike promjene

Kadrovski potresi u Uberu se nastavljaju

AutoMoto / Flash | 14. 06. 2017. u 11:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih mjeseci u vrhu Ubera događaju se velike promjene. Teško je uopće i izbrojiti koliko je menadžera napustilo svoje pozicije u samom vrhu kompanije, te koliko ih je preraspodijeljeno na nove zadatke.

Kompanija je pod konstantnim kritikama zbog svoje loše interne kulture i odnosa prema zaposlenicima, a s vremena na vrijeme javljaju se i optužbe za seksualno uznemiravanje i diskriminaciju.

Najnoviji takav slučaj zbio se jučer na sastanku uprave gdje je član uprave David Bonderman implicirao da žene mnogo pričaju – i to u replici svojoj kolegici Arianni Huffington, dok su raspravljali o istragama seksualnog napastovanja u kompaniji i potrebi za promjenom kulture.

Zbog ovog je slučaja Bonderman podnio ostavku, postavši tako posljednji u nizu direktora koji su na ovaj ili onaj način odletjeli iz Ubera, javlja Bug.hr.

No, niti to nije sve. CEO kompanije Travis Kalanick, koji ni sam nije izbjegao poneki skandal, prije nekoliko tjedana je imao obiteljsku tragediju.

Njegovi su roditelji sudjelovali u brodskoj nesreći u kojoj mu je majka poginula, a otac je teško ozlijeđen. Zbog tog privatnog razloga, ali i velikih problema unutar Ubera, Kalanick je odlučio privremeno napustiti poziciju glavnog direktora.

Vratit će se, kaže, jednom kad Uber postane "Uber 2.0", s boljom internom organizacijom i kulturom, a on se pretvori u unaprijeđenog i boljeg "Travisa 2.0".

Kompanija će do tada transformaciju morati proći bez svog čelnog čovjeka, a za sada nije objavljeno hoće li uprava u međuvremenu potražiti zamjenu za njega.

Kopirati
Drag cursor here to close