Sve više ih prihvaća

I Hyundai prihvaća Teslin standard za punjenje električnih automobila

Američko ministarstvo energetike objavilo je da Teslini superpunjači trenutno čine oko 60 posto brzih punjača u SAD-u.
AutoMoto / Flash | 06. 10. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor planira se pridružiti skupini automobilskih divova koji su usvojili Teslin standard za punjenje električnih vozila u SAD-u i Kanadi, utirući put novom industrijskom standardu. Sjevernoamerički standard punjenja (NACS) već su usvojili Ford Motor, General Motors, Nissan, Volvo Cars, Mercedes Benz, Jaguar, Honda Motor i Rivian Automotiv.

Hyundaijevi električni auti punit će se na Teslinim superpunjačima
U četvrtak im se pridružio i Hyundai Motor, izvijestivši da će njegova električna vozila od četvrtog tromjesečja sljedeće godine u SAD-u biti opremljena isključivo NACS priključkom.

U Kanadi kompanija će isporučivati NACS od prve polovine 2025. To će Hyundaijevim električnim vozilima omogućiti punjenje na više od 12.000 Teslinih superpunjača diljem SAD-a, Kanade i Meksika, istaknuli su u priopćenju.

Američko ministarstvo energetike objavilo je da Teslini superpunjači trenutno čine oko 60 posto brzih punjača u SAD-u.

Hyundaijeva vozila opremljena konkurentskim Sustavom za kombinirano punjenje (CCS) imat će pristup Teslinoj mreži superpunjača od početka prvog tromjesečja 2025., uz osigurani adapter.

Hyundai će također osigurati adaptere koji će omogućiti punjenje vozila s ugrađenim NACS-om na punjačima sa CCS standardom. CCS trenutno podupiru BMW, Daimler, Mazda, Kia, Renault, grupa PSA i Volkswagen, koji paralelno pregovara s Teslom i o usvajanju NACS-a. Neke kompanije podupiru oba standarda, poput Nissana, Jaguara, Forda, Tesle i Riviana.

Kopirati
Drag cursor here to close