uputili prijedlog

Gospodarska komora upozorava: Hitno riješiti problem stikera

AutoMoto / Flash | 15. 01. 2016. u 16:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska Komora Federacije BiH uputila je nadležnim institucijama Prijedlog za hitno rješavanje problema nemogućnosti registracije putničkih i teretnih motornih vozila, radi nedostatka stiker naljepnica, piše Fena.

Ističu da gospodarski subjekti u nekim općinama posljednjih dana nisu mogli produžiti vrijednost Potvrde o registraciji svojih vozila, jer nabavka novih stikera nije izvršena, a nije nađeno adekvatno rješenje za prevazilaženje tog problema.

Također, navode da zbog toga veliki broj gospodarskih subjekata trpi štetu i nisu u mogućnosti transportirati repromaterijale, robe, putnike, i slično, a zbog neisporuke gotovih dijelova u ugovorenim terminima u situaciji su da moraju platiti kaznene penale.

Gospodarska komora Federacije BiH je Prijedlog uputila Vijeću ministara BiH, Ministarstvu komunikacije i prometa BiH i Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), te očekuje brzu reakciju nadležnih institucija, priopćeno je iz te komore.

Podsjetimo, Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) već ranije je upozoravala Vijeće ministara BiH da bi moglo doći do ovog problema.

Vijeće je zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da pripremi prijedlog izmjene zakona na osnovu kojeg bi se prilikom registracije vozila vozačima izdavale potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabavki stiker naljepnica. 

Kopirati
Drag cursor here to close