Automobilistički spektakl

F1 Show Run dolazi u Beograd

''Ovo je pravi događaj u kojem će svi moći da uživaju i u pravom smislu osjete uzbuđenje Formule. Beograd vapi za ovakvim događajima''
AutoMoto / Flash | 09. 03. 2022. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Show Run dolazi u Beograd, a centralne ulice prijestolnice Srbije bit će poprište automobilističkog spektakla 17. rujna.

Subota, 17. rujan bit će dan kada će se duh Formule 1 konačno vratiti u Beograd, koji je bio domaćin trke davne 1939. godine.

Poslije Dallasa, Tokija, Mexico Cityja, Belfasta, Copenhagena, Jeddaha i mnogih drugih svjetskih lokacija, na ulicama Beograda osjetit će se duh Formule 1, zahvaljujući Red Bull Racing Teamu, ekipi za koju vozi aktualni prvak Formule 1 Max Verstappen.

Upravo u 2022. godini, u kojoj Nizozemac brani titulu, jedan Red Bull Racing bolid kroz revijalni program i performanse vozit će legendarni britanski vozač David Coulthard, pobjednik 13 trka Formule 1 koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobjedničko postolje.

Coulthard, čije su se trke pratile od 1994. do 2008. godine kada se službeno umirovljen vozit će bolid Formule 1 ulicama Beograda i to će biti samo jedan dio bogatog programa - njemačka ekipa Red Bull Drift Brothers priredit će drift show, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiezi, specijalisti za "stunt ride".

Bolid Sebastiana Vettela iz 2011. godine bit će viđen na ulicama Beograda u akciji, a u sljedećim mjesecima bit će objavljivani satnica, kompletan program i svi detalji važni za posjetitelje spektakla.

"Drago mi je što mogu da podijelim uzbuđenje što čekamo taj trenutak, bit će to dio karavana Formule 1, fantastičan je to događaj za Europu. Hvala svima koji su omogućili da se ovako nešto dogodi u našoj prijestolnici. Ovo je pravi događaj u kojem će svi moći da uživaju i u pravom smislu osjete uzbuđenje Formule. Beograd vapi za ovakvim događajima, imamo sjajne manifestacije, natjecanja, muzije, a ovo donosi nešto novo. Beograd ćemo bar na jedan način staviti na mapu gradova u kojima se može vidjeti Formula 1. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini", rekao je Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Luka Banda, sport menadžer Red Bulla, iznio je detalje.

"Hvala gradu Beogradu na razumjevanju važnosti projekta, ne radi se samo o Formuli, program će obuhvatiti i stant ridere i revijalni program. Formula 1 je specifičan sport, često nedodirljiv za publiku, sa tribina. Show run je show, samo ime kaže i to omogućava ljudima da vide sve i praktično budu u prvom redu. Formula će biti pristupačna na Trgu republike, ljudi mogu da vide ekipu, mehaničare, kako se menjaju pneumatici, kako sve funkcionira iz prve ruke."

Kopirati
Drag cursor here to close