Novi rekord

Dao 15 milijuna dolara za registracijsku pločicu

Ovoga vikenda pao je svjetski rekord za najskuplju registracijsku pločicu na svijetu – naravno, u Dubaiju. Tamošnji je bogataš za svoju VIP tablicu na aukciji izlicitirao milijunsku cijenu.
AutoMoto / Flash | 11. 04. 2023. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Najskuplja tablica na svijetu

U Dubaiju je protekloga vikenda postavljen novi svjetski rekord u cijeni jedne VIP registarske pločice za automobil. Dogodilo se to na aukciji održanoj u hotelu Four Seasons, a u organizaciji kompanije Emirates Auction, njihovog Ministarstva prometa te lokalnih telekoma.

Tijekom aukcije prodavano je više sličnih pločica, a prihod od prodaje većinom je proslijeđen u dobrotvorne svrhe, javlja Bug.

Najveću pozornost privukla je pločica s oznakom “P 7”, u čijoj je licitaciji sudjelovalo nekoliko ljudi, očito željnih premašiti dosadašnji rekord iz 2008. godine, kada je registracija iz susjednog im Abu Dhabija, oznake “1”, prodana za 52,2 milijuna dirhama.

Tako je rat ponudama doveo do iznosa od 55 milijuna dirhama, za koliko je registracija “P 7” i dobila vlasnika – riječ je o protuvrijednosti od čak 15 milijuna američkih dolara.

Osim ove, u ponudi su bile i druge VIP pločice, s kratkim ili zanimljivim alfanumeričkim kombinacijama: AA19, AA22, AA80, O71, X36, W78, Y900, Q22222 ili Y6666, koje su također “otišle” po astronomskim cijenama.

Uz pločice, prodavani su i pamtljivi telefonski brojevi, pa je broj +971583333333, na primjer, prodan za 2 milijuna dirhama. Ukupno je iz ove aukcije u dobrotvorne svrhe, za borbu protiv gladi u svijetu, donirano oko 27 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close