Privlačenje turista

Dubai ukinuo porez na alkohol, građani više neće plaćati dozvole za konzumaciju

Ova zakonska promjena je vjerojatno posljedica pokušaja vlasti da grad učini privlačnijim strancima, odnosno da se potakne turistička aktivnost.
Vijesti / Svijet | 02. 01. 2023. u 09:26 Bljesak.info/Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubai je ukinuo porez na alkohol od 30% i prestaje naplaćivati dozvole za konzumaciju alkohola, koje mora posjedovati svaka osoba koja namjerava piti alkohol.

Ublažavanje zakona 

Ovo je samo nastavak trenda ublažavanja zakona nakon što je u Dubaiju dopuštena prodaja alkohola tijekom ramazana i odobrena njegova dostava na kućne adrese tijekom pandemije.

Ova zakonska promjena je vjerojatno posljedica pokušaja vlasti da grad učini privlačnijim strancima, odnosno da se potakne turistička aktivnost.

Dvije tvrtke koje distribuiraju alkohol u Dubaiju, Maritime and Mercantile International (MMI) i African & Eastern, tvrde da će se ukidanje poreza osjetiti i na cijenama za potrošače.

Policija izdaje plastične kartice

"Ovi nedavno ažurirani propisi ključni su za nastavak osiguravanja sigurne i odgovorne kupnje i konzumacije alkoholnih pića u Dubaiju i UAE-u", rekao je glasnogovornik MMI-a Tyrone Reid.

Još uvijek nije poznato hoće li nova zakonska pravila biti trajnog karaktera, piše BBC.

Dubai je poznat kao "glavni grad zabave" u Perzijskom zaljevu, a stranaca je deveterostruko više od domaćih stanovnika.

Dubai je kroz povijest uspio privući mnogo turista i bogatih stranih radnika, dijelom i zbog svoje tolerancije prema liberalnijem načinu života.

Dobna granica za alkohol

Međutim, sada se suočava sa sve većom konkurencijom rivala koji razvijaju svoje ugostiteljske i financijske sektore.

Nemuslimani u Dubaiju moraju imati najmanje 21 godinu da bi mogli piti alkohol, odnosno imati dozvolu za alkohol u obliku plastične kartice koju izdaje policija.

Barovi i noćni klubovi rijetko traže kartice na uvid, ali oni koji konzumiraju alkohol bez nje mogu se suočiti s novčanom kaznom ili uhićenjem. 

Kopirati
Drag cursor here to close