Gradsko vijeće završilo proceduru

Čapljina čeka odluku ministarstva za odobrenje polaganja vozačkih ispita

Usvajanje ove Odluke bilo je neophodno kako bi cijela procedura bila upućena na Ministarstvo prometa i veza HNŽ, koje daje suglasnost za polaganje vozačkih ispita.
AutoMoto / Flash | 24. 07. 2019. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završene su sve procedure koje su bile neophodne kako bi u Čapljini ponovno bilo omogućeno polaganje vozačkih ispita, doznaje Bljesak.info u Gradskoj upravi Grada Čapljine.

Naime, Gradsko vijeće usvojilo je na posljednjoj sjednici Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa i Gradu Čapljini.

Usvajanje ove Odluke bilo je neophodno kako bi cijela procedura bila upućena na Ministarstvo prometa i veza HNŽ, koje daje suglasnost za polaganje vozačkih ispita.

Podsjetimo, ukidanjem semafora na raskrižju na magistralnoj cesti M-17 u Tasovčićima gdje je niknuo kružni tok, u Čapljini je ukinuta mogućnost polaganja vozačkih ispita, jer sukladno Pravilniku, za polaganje istog potrebno je raskrižje sa semaforom.

Ubrzo nakon toga Gradska uprava je u dogovoru s nadležnim ministarstvom postavila semafore na raskrižju Ulice Ruđera Boškovića sa Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, a kako je Čapljina u međuvremenu postala Grad, bilo je potrebno uskladiti Odluke i donijeti Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa u Gradu Čapljini.

''Izgradnjom kružnog toka na spajanju magistralnih cesta M-6 i M-17 u Čapljini uklonjena je svjetlosna signalizacija na spajanju tih prometnica. Kako bi se u Čapljini mogle nastaviti aktivnosti na obuci za vožnju i polaganje vozačkog ispita, a na temelju stava mjerodavnog ministarstva, bilo je nužno izričito odlukom Gradskog vijeća utvrditi na kojem dijelu prometnica u Čapljini će se regulirati kretanja pješaka i vozila svjetlosnom signalizacijom. Postavljanje signalizacije, kao tehnički posao, uređivalo se stručnim stavovima mjerodavne službe Grada Čapljina, u suradnji sa policijskim tijelima i u tom smislu je urađena odgovarajuća svjetlosna signalizacija na spajanju ulica Ruđera Boškovića i Zrinsko-Frankopanske. Vijeće je stoga, u cilju dobivanja odgovarajućih odobrenja, dopunilo postojeću Odluku na način da se, uz ostalu signalizaciju koju utvrđuje struka, način ponašanja pješaka i vozila na spajanju ulica Ruđera Boškovića i Zrinsko-Frankopanske regulira svjetlosnom signalizacijom, odnosno semaforima'', istaknuli su za Bljesak.info iz Gradske uprave Grada Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close