Preko Porschea

Bugatti želi crossover s Rimčevim pogonom?

Bugatti je navodno preko Porschea stupio u kontakt s Rimac Automobilima, čijih 10% udjela drži upravo Porsche.
AutoMoto / Flash | 07. 08. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine o tome kako su u Bugattiju zainteresirani za razvoj i lansiranje crossovera kolaju svijetom auto industrije već neko vrijeme.

Posljednje informacije upućuju na to da je ekipa iz Moslheima vrlo zainteresirane za električno pokretani crossover, a značajnu ulogu u svemu tome i trebao odigrati i hrvatski Rimac Automobili.

Podsjetimo, isprva se pričalo da bi Bugatti za razvoj svog crossovera iskoristio lamborghinijev Urus, no Automobile Magazine javlja kako 4.0 bi-turbo V8 nije ono što francuska marka želi.

Spomenuti izvor navodi da u Bugattiju smatraju kako bi njihov novi model trebao imati električni pogonski sklop i umjesto Lamborghinija okrenuli su se drugom članu Grupe VW, javlja Autonet.

Naime, Bugatti je navodno preko Porschea stupio u kontakt s Rimac Automobilima, čijih 10% udjela drži upravo Porsche. Navodno su održani i razgovori o mogućnosti korištenja 1914 KS snažnog električnog pogonskog sklopa koji se ugrađuje u rimčev C_Two i pininfarinin model Battista.

Službenih potvrda ovih navoda za sada dakako nema, no čini se pomalo neobičnim da bi se u Bugattiju odlučili na razvoj i lansiranje crossovera snage od gotovo 2000 KS, barem dok je Chiron još uvijek u proizvodnji.

Također, za očekivati je da bi Bugatti mogao prodati i preko 600 primjeraka tog automobila čija bi cijena mogla biti i niža od Chironove. Sve to zajedno ne bi se baš svidjelo bugattijevim dosadašnjim kupcima.

Na kraju dodajmo i ovo. Izvori javljaju da bi se Bugatti, ako ne dobije rimčev pogonski sklop, mogao poslužiti novom platformom za nasljednika modela Porsche 918 Spyder.

Istu bi trebao u budućnosti koristiti i Lamborghini, no za sada o njoj nema nikakvih konkretnijih informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close